britanija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sunčano vreme u kome uživaju milioni ljudi širom Velike Britanije ovog vikenda biće zamenjeno nevremenom širom zemlje u narednim danima

Današnje upozorenje za Britance glasi:

- Jaki pljuskovi i grmljavine će verovatno izbiti na jugu i zapadu ove oblasti u nedelju rano popodne, kretajući se stalno ka severu dok će prerasti u jake kiše pre nego što se razvedri do kasno uveče.

- Na nekoliko mesta su mogući intenzivni pljuskovi. Veliki grad, česti udari groma i eventualno jaki udari vetra biće dodatne lokalne opasnosti - navodi se u saopštenju.

- Razmislite da li je vaša lokacija u opasnosti od poplava. Ako jeste, razmislite o pripremi plana poplava i kompleta za vanredne situacije. Pripremite se da zaštitite svoju imovinu i ljude od povreda. Pre nego što stignu udari vetra, proverite da li su pokretni objekti ili privremene strukture dobro obezbeđeni. Stavke uključuju; kante, baštenski nameštaj, šatori, šupe, ograde... Dajte sebi najbolju šansu da ne zakasnite tako što ćete proveriti uslove na putu ako vozite ili red vožnje autobusa i vozova - ističe se u upozorenju, prenosi Miror.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading