Evrovizija
Foto: AP/Foto:AP

Evrovizija 2024. nadmašila je svaki sabat ili ritualno svetogrđe, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući ovogodišnje takmičenje, čije je finale održano u subotu, 11. maja, u Švedskoj.

"Evrovizija 2024. je nadmašila svaku orgiju, sabat ili ritualno svetogrđe. Sahrana Zapadne Evrope se odvija kao i obično. Bez iznenađenja", napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

 

Osim toga, Zaharova je postavila video nastupa učesnika Evrovizije iz različitih zemalja u Malmeu, a među njima su bili predstavnici Irske, San Marina, Ukrajine, Holandije, Velike Britanije, Slovenije, Španije i Švajcarske.

Nastupe na sceni prikazanu u videu prati muzika Igora Korneljuka koja se čula na Sataninom balu u seriji "Majstor i Margarita".

Rusija poslednjih godina nije učestvovala na takmičenju.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) je 25. februara 2022. saopštila da zbog situacije u Ukrajini Ruska Federacija neće učestvovati na Evroviziji.

Sutradan su Sveruska državna televizijska i radiodifuzna kompanija, Prvi kanal i radio kuća "Ostankino" objavili da se povlače iz EBU.

Pobednik Evrovizije 2024. je predstavnik Švajcarske, pevač Nemo Metler, poznat pod pseudonimom Nemo, sa pesmom "The Code". Prema ukupnim rezultatima glasanja publike i žirija, Švajcarska je dobila 591 poen.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading