SPREMAJU SMRTONOSNO ORUŽJE Eskalacija je u toku
Foto: Printscreen

On je novinarima nakon učešća na svečanosti povodom Dana pobede u Moskvi rekao da je za Belorusiju i Rusiju nuklearno oružje isključivo oružje odvraćanja.

"Nuklearno oružje je zastrašujuće oružje. Ali, to je oružje. Zato, kako bismo koristili takvo oružje, moramo da vežbamo, moramo znati kako da rukujemo njime. Eskalacija je u toku. Šta treba da radimo u ovoj situaciji? Moramo čuvati barut suv, uključujući i ovo smrtonosno oružje", rekao je Lukašenko, preneo je TASS.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u ponedeljak da će, po nalogu predsednika Vladimira Putina, biti održana vežba raketnih jedinica u cilju povećanja gotovosti nestrateških nuklearnih snaga "kao odgovor na provokativne izjave i pretnje pojedinih zapadnih zvaničnika upućene Ruskoj Federaciji".

Beloruski ministar odbrane Viktor Krenin je u utorak rekao da je ta zemlja započela provere spremnosti svojih oružanih snaga za raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja, uporedo sa pripremama za nuklearnu vežbu koju sprovodi Rusija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading