Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Načelnik Kaluške oblasti Vladislav Šapša navodi da je napadnuta rafinerija nafte u okrugu Dzeržinski i da prema prvim informacijama nije bilo povređenih radnika.

- Požar je ugašen i procenjuje se stepen štete na infrastrukturi - rekao je Šapša.

Rafinerija se inače našla na meti dronova i pre dva meseca.

 

 

Meštani su za Telegram kanal SHOT naveli da je oko 1 sat posle ponoći odjeknulo nekoliko snažnih eksplozija u okrugu Dzeržinski nakon čega su vatra i dim postali vidljivi u oblasti lokalnog skladišta nafte. RIA navodi da su goreli kontejneri sa dizel gorivom i mazutom.

Na meti dronova bila je i Kurska oblast.

Tri kuće su se zapalile u selu Tetkino u Gluškovskom okrugu nakon napada ukrajinskih dronova kamikaza u noći između četvrtka i petka.

- Napadnuto je selo Tetkino nakon što su izbačene eksplozivne naprave iz dronova - navodi guverner Roman Starojt na svom kanalu na Telegramu i dodaje da niko od meštana nije povređen.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio je na svom kanalu na Telegramu da su snage protivvazdušne odbrane u Podoljsku oborile dron koji je leteo ka prestonici Rusije.

- Na mestu pada nije bilo razaranja i žrtava - navodi Sobjanin.

Ministarsto odbrane Rusije saopštilo je da su dronovi oboreni i iznad Belgorodske i Brjanske oblasti.

Sedam osoba je poginulo kad su dronovi Oružanih snaga Ukrajine u ponedeljak rano ujutru pogodili autobus sa radnicima kompanije Agro-Belogorje u Borisovskom okrugu Belgorodske oblasti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading