Zapaljen Boing 737
Foto: Printscreen/Printscreen/AVIATION SAFETY NETWORK

Snimak pokazuje posledice pada aviona Transair prekrivenog penom za suzbijanje požara na aerodromu Dakar u Senegalu.

Pri sletanju su se navodno zapalili levo krilo i motor.

Sva 73 putnika su evakuisana, a neki su zadobili lakše povrede.

Na aerodromu su obustavljeni letovi.

Incident se desio dan nakon što je objavljen snimak iz Turske kada je takođe "Boingov" avion pokušao da prinudno sleti, udario o pistu i strugao nosom po betonu.

Ovaj incident će samo pogoršati nevolje za kompaniju Boing koja se već suočava sa intenzivnim ispitivanjem usred niza nezgoda i kontroverzi oko bezbednosnih problema - kao i sa slučajevima smrti dvojice uzbunjivača u razmaku od samo dva meseca.

Džošua Din (45), bivši radnik “Boingovog” dobavljača "Spirit AeroSistemsa", preminuo je nakon iznenadne bolesti, kako je početkom maja preneo Sijetl tajms. Din je svedočio protiv “Spirita” u tužbi akcionara prošle godine, gde je bivši revizor kvaliteta optužio kompaniju za lošu kontrolu kvaliteta u proizvodnji "boinga 737 maks", prenosi Blic.

Prethodno je objavljeno da je bivši radnik “Boinga” Džon Barnet, koji je svedočio u tužbi protiv kompanije, nađen mrtav.

U izveštaju se navodi da je 62-godišnjak umro od “samonanete” rane 9. marta, a “Boing” je izrazio saučešće.

Barnet je nakon odlaska u penziju 2017. pokrenuo dugogodišnji sudski postupak protiv kompanije, tvrdeći da omalovažavaju i sabotiraju njegovu karijeru zbog optužbi koje je izneo na njen račun.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading