Donald Tramp na suđenju
Foto: EPA/EPA-EFE/PETER FOLEY

Trampova odbrana je tvrdila da je svedočenje Stormi Danijels imalo neosnovane predsrasude, odnosno da predstavlja gotovo nepopravljivu štetu.

Blanš je sudiji napomenuo da smatra da je svedočenje Danijels ''toliko štetno da postoji rizik da porota neće moći da se fokusira na dokaze koji su zaista važni'', prenosi Rojters.

''Slažem se da bi bilo bolje da su neke stvari ostale neizrečene, ali ne verujem da bi proglašenje pogrešnog suđenja bilo opravdano'', zaključio je Merčan.

Tramp je optužen za za falsifikovanje poslovne evidencije radi prikrivanja da je Stormi Danijels platio 130.000 dolara tokom predsedničkih izbora 2016. u zamenu za njeno ćutanje o njihovom navodnom emotivnom susretu.

On negira da je ikada imao odnos sa Danijels i takođe se izjasnio da nije kriv za 34 krivična dela falsifikovanja poslovne evidencije.

Danijels je danas svedočila da je Trampa posetila u njegovom penthausu, gde su, kako tvrdi, stupili u s***ualni odnos.

Kako je navela, nakon što je izašla iz kupatila, bila je uplašena kada je videla Trampa u boksericama.

''Tada sam se osetila kao da se soba okreće u usporenom snimku i osetila sam kako mi krv u suštini napušta ruke i stopala, skoro kao kada ustanete prebrzo. Namera je prilično jasna ako se neko skine u donji veš na krevetu'', rekla je ona poroti.

Tramp je, kako tvrdi, stao između nje i vrata, ali ''ne na zastrašujuć način''.
Danijels je dodala da se ne seća šta se dogodilo potom, prenosi Gardijan.
Navela je da se ne seća kako je došlo do s***ualnog odnosa, ali je dodala da nije bila pod uticajem alkohola ili narkotika.

Svedočila je da su joj se nakon toga tresle ruke dok je pokušavala da se obuje, kao i da joj je bivši predsednik rekao da bi trebalo uskoro da se sretnu ponovo.

Danijels je takođe tvrdila da je rekla da je Melanija Tramp lepa, na šta joj je Donald odgovorio da ne brine, jer čak ni ne spavaju u istoj sobi.
Pred porotom je svedočila da joj je Donald Tramp tokom susreta rekao da ga podseća na njegovu kćerku Ivanku.

''Podsećaš me na moju kćerku, pametna je i plava i lepa, i nju ljudi takođe potcenjuju'', navodno je rekao Tramp.

Ona je svedočila da joj, kada su se prvi put upoznali 2006, Tramp nije tražio da njihovo poznanstvo drži u tajnosti.

Tužioci tvrde da je Tramp lažno označio isplate svom advokatu Majklu Koenu 2017, i predstavio ih kao honorar, a da je taj novac Koen zapravo uplatio Danijels.

Oni navode da to predstavlja nezakonitu šemu koja je kroz kupovinu ćutnje uticala na izbore 2016. godine.

Tužioci su sudu takođe pokazali da se potpis bivšeg predsednika nalazi na isplatama, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading