milan knežević
Foto: Printscreen/YouTube/ Vijesti Online

"Smatram da Crna Gora treba da bude protiv rezolucije, jer ako glasa za, onda je i Crna Gora zajedno sa Srbijom i Republikom Srpskom genocidna država. Saopštio sam premijeru Milojku Spajiću da bi to bio katastrofalan potez zvanične Crne Gore. Ukoliko se to desi nepovratno ćemo uništiti svoje odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom", naveo je Knežević za Jutarnji program RTRS.

Nakon što je crnogorski premijer Milojko Spajić rekao da će Podgorica podržati rezoluciju, usledila je najava da će, uz posredovanje SAD, predati dva amandmana u cilju postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu.

"Ti amandmani ne postoje, odnosno nisu još napisani. Ako je nekome stalo do pomirenja, zašto ne piše amandmane za sve žrtve, zašto su srpske najmanje važne, i kada ih spomenemo onda traže da se okrenemo budućnosti", istakao je Knežević.

On je podsetio da u Crnoj Gori živi 40 odsto stanovništva koji se izjašnjavaju kao Srbi.

"Shvatite kako će se oni osećati ako bude usvojena rezolucija. Ova odluka vodi ka ukidanju Republike Srpske, i mislim da mi nemamo pravo da budemo deo te sramote", ukazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, ukoliko rezolucija i bude usvojena treba je proglasiti ništavnom u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

"Rezolucije su postale tendenciozno dosadne, ne postoji ni pijetet, ni osećaj prema tim žrtvama, jer da je drugačije ne bi svakih nekoliko meseci potezali tu priču. Građani Crne Gore, barem većina, su protiv rezolucije, i smatraju da je ovo veštački stvorena atmosfera kako bi udaljili Crnu Goru od Srpske i Srbije", naveo je Knežević.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading