Florida
Foto: Alo/Printscreen/ društvene mreže

  „Uvek ćeš biti u mom srcu, a ja ću uvek biti u tvom srcu“, rekao je Ganonu. "I videćemo se kada se vratim".

Ganon je rekao svom tati da i njega voli. „Završiću da gledam Pokemone“, rekao je. Dok je Al odlazio, osećao se sigurnim znajući da će njegova maćeha, Alova druga žena Letecija Štauh, dobro brinuti o njegovom sinu. Ali dok je izlazio kroz vrata, nije imao pojma da će to biti poslednji put da će ikada videti Ganona živog.

Ganon i njegova mlađa sestra bili su biološka deca Ala i njegove bivše žene Landen Hajot. Bivši par je delio starateljstvo, a sada su imali mešanu porodicu, sa novim vezama. Alova nova supruga Letecija imala je 17-godišnju ćerku iz prethodne veze i, umirujuće, bila je nastavnica u školi za decu sa posebnim potrebama. Na papiru je bila sjajna maćeha.

Dva dana nakon što je Al otišao, 27. januara, Letecija je prijavila da je Ganon nestao i on je požurio kući. Rekla je da je dečak otišao da prošeta do kuće prijatelja sredinom popodneva, ali se nije vratio. Policija je to u početku opisala kao slučaj „maloletnog bekstva“, ali je bio potpuno van karaktera za Ganona, koji je s ljubavlju bio poznat kao „Bubba“.

Narednih dana policija je eskalirala istragu na slučaj nestale osobe i objavila da je veoma zabrinuta za Ganonovu bezbednost. Stotine lokalnog stanovništva tražile su dečaka, među njima i Al, koji je bio izbezumljen od brige. Ali Letecija se ponašala sumnjičavo.

Pokupila je Ala sa aerodroma u iznajmljenim kolima, što je izgledalo čudno. Tvrdila je da je prešla previše kilometara na svoj iznajmljeni automobil i da ga je ostavila na poslu. Bilo je čudno brinuti se kada je dečak nestao.

Florida

Printscreen/ društvene mreže

 

 

Dok je Al počeo da se vozi okolo tražeći svog sina, primetio je da automobil njegove žene nije bio u školi u kojoj je ona tvrdila da je parkiran. U međuvremenu, policija je pretražila Ganonovu spavaću sobu i došla do šokantnog otkrića. Bilo je dokaza o brutalnom zločinu. Neko je pokušao da počisti, ali je bilo tragova prskanja krvi po zidovima, na dušeku i tepihu. Krv se čak natopila betonom ispod Ganonovog kreveta.

Bdenje uz sveće

Dok je zajednica nastavila sa potragom i držala bdenje uz sveće za Ganona, Al je rekao policiji da sumnja da je njegova žena znala nešto o nestanku njegovog sina. Počeo je da radi sa FBI na snimanju telefonskih razgovora između njega i Letecije.

Šta je uradila Ganonova maćeha?

Letecija je mnogo puta menjala svoju priču. U jednom trenutku je tvrdila da je čovek koji im je postavio tepih upao u njihov dom, silovao je i kidnapovao Ganona. Kada je Al upitala zašto nema znakova napada, ona je rekla da je „počistila“. Al je pitao da li je ubila Ganona. „Odgovor je ne“, rekla je. „Ne mogu da verujem da ste me ovo pitali. Nikada ne bih želela da povredim Ganona".

Istražitelji su mislili drugačije i otkrili da je Letecia zamolila svoju ćerku tinejdžerku da kupi kese za otpatke, sodu bikarbonu i prah za tepihe pre nego što je pozvala hitnu da prijavi Ganonov nestanak. Kada su počele da kruže glasine da zna više nego što priznaje, poslala je poruku svojoj ćerki i rekla da joj je namešten i da joj je „brzo potreban advokat".

Uhapšena je 2. marta. Iako telo nije pronađeno, policija je izjavila da je Ganon najverovatnije mrtav. Ona je optužena za ubistvo prvog stepena. 17. marta, radnik je otkrio telo ispod mosta, 2400 milja daleko na Floridi. Dečak je izboden 18 puta, pretučen, upucan u glavu i gurnut u kofer pre nego što je bačen sa mosta. Obdukcija je potvrdila da se radi o Ganonu.

Policija je verovala da je Letesija, nakon što je ubila Ganona, privremeno sakrila njegovo telo u kofer na udaljenoj lokaciji pre nego što ga je preuzela, odvezla se do Floride u iznajmljenom kombiju i bacila ga sa mosta. Izjasnila se krivom za ubistvo prvog stepena na osnovu ludila, ali je na kraju proglašena sposobnom za suđenje. Ožalošćeni Al je podneo zahtev za razvod, dok je šokirana zajednica zajedno tugovala sa plavim trakama u čast Ganona.

Na suđenju u aprilu 2023. godine, tužilaštvo je reklo da je Ganona u svojoj spavaćoj sobi ubila njegova maćeha, koja je očistila mesto događaja, a zatim lagala sve pre nego što je njegovo telo bacila sa mosta. Tvrdili su da je Letecija ogorčena „što je koriste kao dadilja“ i rekli su da je želela da povredi njegovog oca jer je planirala da okonča njihov brak. Čak je na internetu pretražila frazu „Mrzim svog posinka".

Laži otkrivene

Njena odbrana je rekla da je pretrpela "psihotični pukotinu" zbog traume od zlostavljanja tokom detinjstva. Ali njeni postupci su tog dana bili namerni. Pokušala je da prikrije tragove tako što je ribala sobu i stavljala odeću u mašinu za pranje veša. Takođe je lagala da bi prikrila ono što je uradila.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading