Marija Zaharova
Foto: Alo/Profimedia

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova zatražila je od britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona ''da zapamti da Moskva ima nuklearno oružje'' dok govori da Ukrajina može da izvodi napade unutar Rusije.

- Pitanje je samo koliko treba biti lud, zamišljajući sebe, da tako kažem, jednim od lidera navodno civilizovane zemlje, da izgovara takve stvari. Štaviše, od kolike amnezije može da pati neko ko se ne seća da govorimo o nuklearnim zemljama - rekla je ona, komentarišući izjavu Kamerona da Ukrajina ima pravo da koristi oružje Velike Britanije za napad na ciljeve unutar Rusije, prenose Agencije.

Zaharova je rekla da ce ruske agencije zadužene za odbranu zemlje nesumnjivo uzvratiti ako dođe do bilo kakvih napada unutar Rusije.

- Koliko bi čovek trebalo da bude bezosećajan da ne razume čemu takve izjave vode i da ne razmišlja toliko o reakciji Rusije... već i da ne razmišlja o osećanjima sopstvenih građana - podanika Britanije i drugih zemalja kolektivnog Zapada. Barem razmislite o njima, ali ništa - rekla je Zaharova.

Tokom zvanične posete Kijevu u četvrtak, Kameron je obećao da će Britanija izdvajati svake godine po tri milijarde funti (oko 3,5 milijardi evra) za vojnu pomoć Ukrajini i to "dokle god bude potrebno" naglasivši da zvanični London nema prigovor na korišćenje tog oružja po ciljevima na teritoriji Rusije.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading