Kim Džong Un
Foto: AP/(HOGP)

Jeonmi Park, tridesetogodišnja žena, tvrdi da se u Severnoj Koreji devojke biraju prema njihovoj fizičkoj privlačnosti i političkoj vernosti. Prema njenim rečima, agenti režima Kimovih pažljivo biraju devojke koje su vernice partije, ali takođe vode računa o njihovom porodičnom statusu. One čije porodice imaju veze sa Južnom Korejom ili drugim zemljama smatraju se nepoželjnima.

Proces selekcije uključuje i medicinske preglede, pri čemu se posebna pažnja posvećuje devičanstvu kandidatkinja. Čak i najmanja mana, poput male rane, može dovesti do diskvalifikacije. Park tvrdi da samo mali broj devojaka iz celog severnog dela zemlje prolazi ovaj rigorozni proces, nakon čega se šalju u Pjongjang.

Kada su izabrane, njihova jedina svrha postaje zadovoljavanje diktatora. Kim Džong-II je navodno formirao "Odred za užitak" još sedamdesetih godina, prvo kako bi obradovao svog oca Kim II-sunga, a kasnije i za svoje lične potrebe. Ovaj odred se menjao tokom godina prema ukusima diktatora, a svaka divizija ima svoju specifičnu ulogu.

Park takođe navodi da je život u Severnoj Koreji težak, te da roditelji često pristaju na to da njihove ćerke postanu članice "Odreda za užitak" kako bi imale bar osnovne životne potrebe zadovoljene. Članice odreda često se udaju za visoke vojne oficire ili telohranitelje Kima, a privilegija im je da same biraju za koga će se udati.

Ove tvrdnje dolaze od Park, čije su priče o životu u Severnoj Koreji neki kritičari opisali kao preuveličane.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading