vesna medenica
Foto: Printscreen/YouTube/ Vijesti Online

Nakon emotivne i domoljubne prepiske sa kapitenom crnogorske fudbalske reprezentacije Stefanom Savićem, javnosti prenosimo deo prepiske sa DPS-ovim tajkunom i vlasnikom Lutrije Crne Gore Savom Džigijem Grbovićem.

Najupečatljiviji deo je svakako Medeničin doživljaj, njoj, presvete države Crne Gore po povratku iz Istanbula 20. oktobra 2019. godine. Podsećamo, radi se o periodu  kada je premijer bio Duško Marković i kada se iz DPS-a najavljivao konačni obračun sa SPC-om i srpskim narodom koji je usledio dva meseca kasnije usvajanjem skandaloznog Zakona o slobodi veroispovesti.

Dakle, Medenica na Grbovićevu upućenu „dobrodošlicu među svoje“, piše da joj se nije „vraćalo među ovu ološ“ i da joj u Turskoj „kleče na koljena“ (P.S. a kako i ne bi posle onako zavodljivog igranja uz Tarkanovu pesmu).  Dodaje da joj u (tada DPS-ovoj Crnoj Gori od koje je itekako profitirala) „život uzimaju“ „sve fukara do fokure“.

Na tu konstataciju joj popularni Džigi odgovara da „joj nisu ni do kolena“ i da nastavi da ih gleda kao i dosada „odozgo“

prepiska

Borba.me

 

Drugog dana nakon razvlašćivanja DPS-a (1. septembra 2020.) Grbović se obraća Medenici „da iz ovih cipela i ove zemlje nećemo“ i upozorava je da se pazi „onih koje je stvorila“ i koji bi „dali njenu krv“.

prepiska

Borba.me

 

Grbović traži Vesninu pažnju za presudu koja se tiče njegove Lutrije 

Za nadležne istražne organe mnogo je intresentanija prepiska od 2. aprila 2019. godine u kojoj Sava Grbović traži od tadašnje predsednice Vrhovnog suda pažnju vezano za presudu u nekom slučaju koji se tiče Lutrije Crne Gore, čiji vlasnik ovaj nikšićki kontraverzni biznismen. Iz prepiske se da naslutiti da Grbović nije zadovoljan ishodom presude koja je inače donešena u njegovu korist.

prepiska

Borba.me

 

Medenica od njega traži da joj pošalje prvostepenu presudu, što on i čini. Ako uzmemo u obzir da SDT tereti Medenicu za nezakoniti uticaj na pravosudne organe, nadležni organi bi morali da ispitaju da li i u ovom poslu ima elemenata za krivično gonjenje aktera ove prepiske.

prepiska

Borba.me

 

„Draganova se izvukla na ispitu“

U prepisci od 20. februara 2020. godine, Medenica obaveštava Grbovića da se „Draganova izvukla na ispitu“ i da ima popravni iz jednog predmeta za mesec dana. Imajući u vidu da je Medenica svojevremeno pomogla ćerki Suzane Mugoše da položi tri ispita na UDG-u, stvara se sumnja da je Vesna opet (zlo)upotrebila svoje veze kako bi se izvesna Draganova „izvukla“, iako nije pokazala zavidan nivo znanja. I ovde bi nadležni organi i inspekcija mogli imati „pune ruke posla“.

prepiska

Borba.me

 

I za kraj ove komunikacije moramo izdvojiti i Grbovićevu konstataciju od 19. marta 2021. godine u kojoj naglašava da Medenica svakim danom sve „bolje izgleda“ uprkos promjeni vlasti, te da je „dušmani“ ne mogu „slomiti“.

prepiska

Borba.me

 

Alo/Borba

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading