skoplje
Foto: Alo/Printscreen

Albanska partija DUI je sinoć održala miting na trgu u Skoplju uz provokacije prema Makedoncima.

Širom grada vijorile su se albanske zastave, a skandirano je terorističkoj UČK. Upućene su i direktne pretnje lideru VMRO-DPMNE Hristijanu Mickoskom.

Direktnu pretnju je pored pripadnika albanskog stanovništva uputio i lider DUI Ali Ahmeti.

 

Upravo ovakvi potezi ekstremistički nastrojenih Albanaca ne samo u Severnoj Makedoniji, nego i širom regiona, pokazuje ništa drugo nego da je stvaranje velike Albanije uveliko u toku.

Podsetimo, na predsedničkim izborima učestvuje sedam kandidata - pet muškaraca i dve žene. Kandidati su aktuelni predsednik Stevo Pendarovski koga podržava SDSM i koalicija, Gordana Šiljanovska Davkova iz VMRO-DPMNE, Biljana Vankovska koju podržava Levica, Maksim Dimitrievski iz pokreta Znam, Stevčo Jakimovski iz stranke Grom, Arben Taravari iz koalicije Vredi i Bujar Osmani, kojeg podržava Evropski front.

Na ovim izborima sučeliće se, kao što je to i do sada bio slučaj, kandidati dva suprotstavljena politička bloka levog centra SDSM i desničarskog VMRO-DPMNE, a unutar albanskog bloka očekuje se politički obračun između Demokratske unije za integraciju (DUI) i ostalih političkih partija, koje uživaju snažnu podršku privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koji se i na ovim izborima uveliko angažuje. 

Eventualni drugi krug predsedničkih izbora predviđen je za 8. maj, za kada su zakazani parlamentarni izbori, podsećaju Novosti.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal POLITIKA ZLA NAD SRBIMA NIJE KAŽNJAVANA, ČAK JE NAGRAĐIVANA Vučić u UN podsetio na 25 godina terora koji su tolerisani #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading