sneg u hrvatskoj
Foto: Alo/Fejsbuk/Nacionalni park Sjeverni Velebit

U Delnicama je izmereno 14 centimetara snega, u Pargu devet, a u Crnom Lugu tri. Snežni pokrivač je prekrio i Platak, vidljivo je na veb kamerama. Na putevima je bilo i grtailca, a jedna se čak zaglavila u snegu.

Sneg najviše brine poljoprivrednike u Delnicama, koji kažu da će poljoprivredne kulture, posebno procvetale voćke, teško izdržati ovako naglu promenu vremena, prenosi "HRT". Delničani kažu da nije prvi put da ih u ovo doba godine zaveje sneg, ali se nadaju da neće dugo trajati.


- Bilo je proleće, zapravo već leto, a sada je Božić. I šta mi možemo učiniti? Tako je kod nas. Poslednji sneg je uvek padao 1. maja – zaključila je jedna meštanka

Nacionalni park Sjeverni Velebit takođe je pod snijegom.

 

 


HAK napominje i da u Gorskom kotaru povremeno pada sneg i ističe da zimski uslovi i zabrane saobraćaja važe za kamione sa prikolicom i tegljače sa poluprikolicom, a za ostala vozila na državnim i lokalnim putevima u Gorskom kotaru obavezna je zimska oprema: Zdihovo- Stubica-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, Prezid-Parg-Delnice, Stubica-Hreljin Ogulinski, Brod na Kupi-Delnice, Parg-Čabar, Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja

Takođe na putevima: Vrata-Fužine, Platak-Kamenjak, Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, Hreljin-Zlobin-Fužine, Bukovac-Vrata-Fužine, Sopač- Mrkopalj-Tuk, kao i na drugim putevima na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja. HAK upozorava vozače da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putu, prenosi "24Sata".

 

 

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading