BIĆETE NA LISTI LEGALNIH META Stigao brutalan odgovor iz Moskve, oglasila se Zaharova
Foto: Alo! Ilustracija A.V.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Rusije je to izjavila nakon što je u intervjuu za list "Fakt" predsednik Poljske Andžej Duda rekao da su poljske vlasti spremne da prime američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji.

"Ovakve provokativne izjave poljskog rukovodstva nisu nove", kazala je Zaharova za agenciju RIA Novosti.

Ona je navela da poljske vlasti već duže vreme ne kriju svoje ambicije u pogledu toga kako da se čvršće drže američkog nuklearnog oružja stacioniranog u Evropi i aktivno ga upliću u svoju duboko neprijateljsku politiku prema Rusiji.

Pema njenim rečima, Poljskoj očigledno nije dovoljno to što je već članica NATO i što je aktivno uključena u razvoj takozvanih "zajedničkih nuklearnih misija".

"Sve ovo zajedno dovodi do toga da se u sopstvenom vojnom planiranju prema Poljskoj odnosimo sa posebnom pažnjom i u skladu sa pretnjama koje se javljaju Rusiji iz ove zemlje", rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, "poljski faktor smo, naravno, uzeli u obzir i mi i naši beloruski prijatelji u procesu preduzimanja dodatnih mera za jačanje bezbednosti Unije".

"Međutim, čini se da Varšava manijakalno nastoji da privuče još veću pažnju vojnih planera u ruskom Generalštabu. Nije teško pretpostaviti da će se u slučaju pojave američkog nuklearnog oružja na poljskoj teritoriji odmah pridružiti i odgovarajući objekti na spisak legitimnih ciljeva za uništenje u situaciji direktnog vojnog sukoba sa NATO", zaključila je Zaharova.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading