Izbori Rusija
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)

 „Oni sada svakodnevno gube više vojnika nego bilo kada u prošlosti. Ne treba da se čudimo što se raspadaju. Oni se urušavaju i padaju.

Nemački gubici u poslednjih devet meseci Drugog svetskog rata bili su veći od prethodnog perioda i to se dešava na kraju sukoba, sve se raspada, ljudi pokušavaju da odu da ne bi učestvovali u neprijateljstvima, a to se dešava i u Ukrajini.

Prema analitičaru, gubici Oružanih snaga Ukrajine već iznose više od pola miliona ljudi, a ovaj broj nastavlja da raste.

Mekgregor je nazvao kontinuiranu podršku Ukrajini, koja samo povećava broj poginulih, nehumanom i pozvao na zaustavljanje sukoba.

„Putin je pobedio“, zaključio je ekspert.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je 2. aprila na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su Oružane snage Ukrajine od januara izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkovi i druga borbena oklopna vozila.

On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading