BAjden
Foto: EPA/EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Žan-Pjer je rekla novinarima da je Bajden, kada je sugerisao da su Finegana domoroci Nove Gvineje pojeli 1944. "samo pokušao da izrazi koliko je neverovatno ponosan na ujaka".

- Videli ste predsednika, bio je neverovatno ponosan na službu svog ujaka u uniformi. Videli ste ga na Ratnom spomeniku. Bilo je to neverovatno emotivno i važno za njega. Čuli ste njegov odgovor kada je ste ga pitali o jučerašnjem trenutku i njegovom ujaku koji je izgubio život kada se vojni avion u kojem je bio srušio u Pacifiku nakon poletanja u blizini Nove Gvineje -  rekla je Žan-Pjer na putu za Filadelfiju u okviru predizborne kampanje, prenosi Njujork post.

Bajden je u sredu dva puta sugerisao da Sjedinjene Američke Države nisu bile u stanju da povrate posmrtne ostatke njegovog ujaka nakon što se Fineganov avion srušio u blizini Nove Gvineje tokom Drugog svetskog rata, "jer je nekada bilo mnogo kanibala" u regionu.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beba

19.04.2024 05:33

Uzas ko vodi zemlju.Star i dementan tuga.Nikada se ne bih smejala starosti i bolesti, ali je ogromna tragedija da neko takav vodi zemlju Da li su Ameri poluddeli.Skroz Ogrezli su u zlu