Rusija
Foto: AP/Jean-Francois Badias (STR)

Ona je, u intervjuu za današnje izdanje časopisa Tajm, naglasila da ju je napad na bliskog saradnika Alekseja Navalnog, Leonida Volkova, primorao da poveća stepen svoje lične bezbednosti.

"Razmišljali smo o nekim novim bezbednosnim protokolima. Iskreno govoreći, ne volim baš da idem okolo sa telohraniteljem. Aleksej i ja nikada nismo imali obezbeđenje i mislim da sam nasledila ponešto od njegove hrabrosti. Međutim, previše hrabrosti može da dovede do pogrešnog poteza. Zato su me kolege zamolile da unajmim telohranitelja", rekla je Navaljna.

Julija Navaljna, koja ne živi u Rusiji, izjavila je  da će nastaviti borbu svog muža protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Napadač naoružan čekićem napao je u martu ove godine Leonida Volkova ispred kuće u kojoj živi u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu i zadao mu brojne udarce, polomio mu ruku i povredio nogu, navodi Rojters.

Litvanska kontraobaveštajna služba optužila je rusku obaveštajnu službu da stoji iza ovog napada, a zvanični Kremlj je odbio da se izjasni o tom incidentu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading