Izrael
Foto: Alo/Shutterstock

Oružane snage hutskog pokreta nastaviće napade na brodove povezane sa Izraelom, kao i sopstvene operacije protiv ove zemlje, sve dok Tel Aviv ne okonča vojne operacije u Pojasu Gaze i blokadu ove palestinske enklave, izjavio je član političkog dela pokreta za "RIA Novosti" Huzam el Asad.

"Vojne operacije Jemena (Huta) povezane su sa nastavkom izraelske agresije, koju pomažu SAD, i blokadom našeg naroda u Pojasu Gaze. Stoga će se one nastaviti dok se izraelske operacije ne okončaju. Napadi na američke i britanske brodove kao vid legalnog i garantovanog prava da se odgovori na američko-britanske napade na Jemen, će se takođe nastaviti", poručio je on odgovarajući na pitanje da li će Huti delovati u dogovoru sa Iranom i eventualno zaustaviti napade ukoliko se Teheran suzdrži od daljih akcija.

Prema rečima Huzama el Asada, Iran je deo osovine podrške potlačenom palestinskom narodu i učestvuje u eliminisanju nepravde i agresije izraelske okupacione vojske protiv "nebranjenog naroda u pojasu Gaze".

"Osovinu podrške palestinskom narodu čine Jemen, Iran, Liban, Irak i Sirija, te ona predstavlja sveobuhvatno jedinstvo palestinskog otpora, usmereno ka zaustavljanju agresije protiv stanovništva Pojasa Gaze", dodao je on.

Što se tiče iranskog odgovora na izraelski napad na konzulat Teherana u Damasku, Asad je istakao da je u pitanju "prirodno i zakonsko pravo", kao i da "Iran ima pravo da donosi odluke koje smatra prikladnim kako bi zaštitio svoju zemlju, građane i diplomatske objekte". 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading