putin
Foto: Tanjug/Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Cezar, reč je o ratničkom nadimku, zamenik je zapovednika Legije slobodne Rusije, paravojske sa sedištem u Ukrajini kojoj je cilj da svrgne ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Ja sam pravoslavni hrišćanin i istinski Rus, ne sovjetski i nisam mogao samo da sedim i gledam šta se dešava sa ovim zločinačkim ratom i ne radim ništa. Morao sam da budem na strani ukrajinskog naroda, rekao je Cezar dodajući svoju priču o prelasku na ukrajinsku stranu ubrzo posle početka sukoba u februaru 2022. godine.

Taj bivši fitnes trener iz Sankt Peterburga otac je četvoro dece, a smatra da ne postoji drugi način za Putinovo rušenje osim silom.

Spreman je, kaže, za dugu borbu koja će se verovatno proširiti i dalje od rata koji besni u Ukrajini.

- Ako ostanem živ, vratiću se u svoju domovinu s oružjem u ruci da uklonim Putinov režim - uveren je on.

Kao zamenik zapovednika paravojske, Cezar je na čelu saboterskih timova koji deluju u Rusiji pokušavajući da izazovu što veći haos, iako čvrsto poriče da su imali ulogu u prošlogodišnjem bombaškom napadu na kafić u Sankt Peterburgu u kojem je povređeno 40 osoba i ubijen istaknuti ultranacionalistički vojni bloger Vladlen Tatarski.

Takođe poriče da su njegovi borci na bilo koji način povezani s bombaškim napadom u kojem je ubijena Darja Dugina, kći Aleksandra Dugina, ultranacionalističkog ideologa bliskog Putinu.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading