Uhapšen Novljanin zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca droge
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako je saopšteno iz SDT-a, uhapšen je na osnovu višemesečnog planiranja i koordinisanog i istovremenog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odelenja, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Državnog odvetništva Republike Hrvatske (USKOK) i Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske, a uz asistenciju službenika Sektora kriminalističke policije i Odelenja bezbednosti Herceg Novi.

“Proizilaze osnovi sumnje da je lice lišeno slobode, u prošloj godini, postalo član kriminalne organizacije, koja je imala za cilj vršenje krivičnih dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, u Crnoj Gori i Hrvatskoj, radi sticanja nezakonite dobiti, a čiji članovi su pored njega postali i državljani Crne Gore R.V. i F.R., kao i državljanin Hrvatske J.B. i druga nepoznata lica, pa su, delovanjem u okviru kriminalne organizacije, neovlašćeno i radi prodaje, iz Crne Gore u Hrvatsku, morskim putem, preneli najmanje oko 250 kg opojne droge marihuane, a potom i putničkim vozilima na teritoriji Hrvatske”, navodi se u saopštenju.

Specijalno policijsko odelenje je pretresalo stanove i druge prostorije koje koristi M.M., u Herceg Novom, i pronašlo tragove krivičnog dela i predmete koji mogu biti od koristi za postupak.

On je, dodaje se u saopštenju, sproveden državnom tužiocu koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje 72 časa i podnio je i predlog sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, da mu se odredi pritvor, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnosti od bekstva.

“Državljani Crne Gore R.V. i F.R. su u prethodnom periodu u Hrvatskoj lišeni slobode i osuđeni na zatvorske kazne, dok je protiv državljanina Hrvatske J.B., u toj zemlji istovremeno pokrenut postupak od strane USKOK-a”, zaključeno je u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading