ORBAN ODBRUSIO GOSPODI IZ BRISELA Mađarski lider ukazao na veliku sramotu EU
Foto: EPA/ARIS OIKONOMOU / POOL

- Sada Evropska unija ima lidere na glavnim projektima koje su sami odabrali, kao što su zelena tranzicija, politika održivosti, migracije, sankcije i vojna politika, i svi su propali  - rekao je Orban na konferenciji za novinare, čiji je snimak postavljen na društvenoj mreži Iks, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Brisel koristi princip vladavine prava i mehanizam uslovljavanja kao „političku ucenu”, pošto je šefica Evropske komisije  Ursula fon der Lajen „jasno rekla” da Mađarska neće dobiti novac iz fondova EU „zbog migracione i anti-rodne politici.”

Orban je ranije rekao da ima osećaj da iza nekih odluka Brisela stoje interesi ne Evrope, već Sjedinjenih Država, i napomenuo da bi izbori za Evropski parlament na leto mogli lako da promene sastav evropskih lidera koji ne služe interesima svojih birača. On je rekao i da je potrebno zameniti sadašnje rukovodstvo EU jer nije sposobno da se nosi sa kriznim situacijama.

Prema njegovim rečima, Brisel sada nema „dovoljno dobre lidere” koji ne mogu da reše probleme koji su nastali u vezi sa sukobom u Ukrajini. Mađarski premijer je naveo i da je moderna Evropska unija, sa svojim pritiskom na Budimpeštu, loša parodija na SSSR .

Napomenuo je da „nema potrebe za Briselom” koji tretira zemlje članice kao provincije, govoreći im kako da žive, rukovodstvo EU mora da poštuje suverenitet evropskih nacija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nenad

18.04.2024 23:37

Retko posten i hrabar covek.Sve mu najbolje zelim.