Ubica i silovatelj
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/WRBL News 3

Džeremi Vilijams (40) proglašen je krivim za brutalno ubistvo i silovanje petogodišnje Kamari Holand u decembru 2021. godine i dobio je više smrtnih kazni zbog svojih zločina, javlja WRBL News.

Prošlo je manje od sat vremena pre nego što je sudija Okružnog suda Rasel u Alabami Dejvid Džonson osudio Vilijamsa na smrt zbog četiri optužbe: ubistvo, otmica, silovanje i sodomizacija deteta mlađeg od 14 godina.

Odluka je predata na razmatranje sudiji Džonsonu pošto je Vilijams odustao od prava da porota odluči da li će dobiti smrtnu kaznu.

Vilijams je takođe dobio dve doživotne kazne — jednu zbog trgovine ljudima sa Holandovom, a drugu zbog s****ualnog napada na odvojenu žrtvu.

Strašna svedočenja

Kori Holand, otac ubijene devojčice, tokom svedočenja je pročitao pismo svoje starije, 13-godišnje ćerke.

"Ne razumem zašto bi neko njoj naudio - bila je tako slatka i brižna", napisala je 13-godišnjakinja.

Kamarina baka napisala je pismo koje je Kori takođe pročitao. U pismu ona navodi da je Džeremi nezreo, demonski, sebičan i bezbožan čovek - i da nevina devojčica nikada neće imati maturu, diplomski ispit ili venčanje zbog Vilijamsovog okrutnog dela.

"Kakvo demonsko biće si ti", navela je baka u svom pismu. "Trebalo bi da se stidiš zbog onoga što si uradio toj nevinoj devojčici."

Kori je završio svoje svedočenje na sudu izjavom: "Ni ti ne zaslužuješ život - mi nemamo Kamari i ti ne zaslužuješ da vidiš svoju decu ili da imaš život."

Kamarin prvi rođak rekao je da nikada nije upoznao dete koje se toliko smejalo kao ubijena devojčica.

"Kada su vremena bila dobra, ona se smejala. Kada su vremena bila loša, nije znala bolje - smejala se," rekao je njen rođak.

Rođak je direktno govorio Džeremiju i rekao da je sedeo u sudnici prošle nedelje i danas - "bezbrižno - kao da je to samo još jedan dan".

"Ali to je srećan trenutak za nas, jer možemo da te pogledamo u oči i da ti pokažemo ko si i šta si", dodao je rođak.

Vilijamsova bivša žena kaže da je decembar 2021. bio težak za nju, jer je tada saznala za smrt nevine petogodišnjakinje>, ali tada je saznala i da je odgovoran za smrt njihovog jednomesečnog deteta i za oduzimanje nevinosti njenoj četvorogodišnjoj ćerki. Nastavila je da govoreći da je Vilijams osoba koja stalno nanosi bol i patnju onima koji su bez zaštite.

"Nisam htela da te gledam - ali nadam se da svakodnevno patiš. Ti si gadan, ti si zao, tvoji dani su odbrojani", rekla je njegova bivša žena.

Poslednja osoba koja je govorila pre izricanja kazne bila je žrtva napada koja je svedočila u petak. Žrtva je rekla da je sada samo prazna ljuštura sa milion stvari u glavi. Ne može da ne misli kako bi stvari bile drugačije da je progovorila na vreme. Međutim, dok je sedela i slušala priču o Kamari po prvi put - gledala je kako Vilijams vrteći kosu sanjari - tvrdeći da je on ništa drugo nego prljavština ispod njenih nogu - čak ni to, jer prljavština može da je dotakne, a on ne može.

"Doviđenja, veliko čudovište."

Konačno svedočenje

Pre nego što je Vilijams osuđen, država je imala dva svedoka koji su svedočili protiv njega - jedna je bila žrtva, a druga njegova prva rođaka - majka žrtve.

Devetogodišnja žrtva govorila je o tome šta joj je Vilijams radio i rekla je sudu da je verovala njemu i njegovoj ženi. Međutim, ona se osećala usamljeno. Rekla je da bi je vodio u hotel ili staru kuću nekog člana porodice - i sada se zbog onoga što joj je radio plaši mraka.

"Želim da Džeremi ode zauvek, tako da nikada više ne može da naudi nekoj maloj devojčici", rekla je žrtva. "Ponosna sam što stojim za sve devojčice koje su povređene kao ja."

Njegova prva rođaka tokom svedočenja pročitala je pismo Vilijamsu koji je sedeo u sudnici. Navela je da se pita "zašto?". Rekla je da je čekala ovaj dan da Vilijamsu kaže kako ju je povredio - i njega i njegovu ženu. Rekla je da je Vilijams iskoristio nju i njenu ćerku u vreme kada je bila ranjiva.

"Verovala sam da će naše devojčice odrastati zajedno kao što smo i mi", rekla je Vilijamsova rođaka. "Daje mi veliko zadovoljstvo da svetu kažem da ne zaslužuješ još jednu šansu da hodaš ovom Zemljom."

Njegova rođaka završila je svoju izjavu rekavši: "Neću ti oprostiti dok ne iskusiš ono što si uradio Kamari i mojoj deci."

U odvojenom slučaju s***ualnog napada, Vilijams je osuđen na doživotnu robiju bez mogućnosti uslovnog otpusta i na 20 godina zatvora za dve optužbe. Vilijams će takođe morati da plati državi 90.000 dolara troškova.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading