MAKRON ZOVE RUSKU DELEGACIJU U FRANCUSKU?! Neverovatne vesti iz Pariza, čeka se odgovor Moskve
Foto: EPA/Ludovic Marin Pool

Prema njenim rečima, ruska delegacija će učestvovati na ceremoniji u junu ako Moskva prihvati poziv Jelisejske palate. Kako navode mediji, teško je bez prisustva Rusije čak i ako se uzme u obzir geopolitička situacija.

"Iako SSSR nije direktno učestvovao u iskrcavanju 6. juna, on je to omogućio dajući najtežu žrtvu u Drugom svetskom ratu: oko 27 miliona sovjetskih građana je poginulo u borbi protiv Nemačke“, navodi se u publikaciji.

Radio stanica tvrdi da bi francuski predsednik Emanuel Makron mogao uskoro da saopšti ovu odluku.

U utorak on će posetiti departman Drom na jugoistoku zemlje u znak sećanja na antifašističku partizansku jedinicu stvorenu u leto 1944. na visoravni Verkor u podnožju Alpa.

Krajem decembra 2023. Makron je priznao da bi predsednik Vladimir Putin mogao da bude pozvan na proslavu 80. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji ako se situacija u Ukrajini promeni.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov , Moskva još nije dobila zvanične pozive iz Pariza.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ovako izgleda mesto na kojem je Danka Ilić stradala pre 19 dana. Cveće je uvelo, a igračke koje su ostale slamaju srca svakom ko prođe tuda i podsećaju na tek započeto detinjstvo 💔 #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailic #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading