"VREME JE DA NAROD OCENI MAKRONOVU NEPROMIŠLJENU POLITIKU" Rusi pogodili lokaciju francuskih trupa u Ukrajini
Foto: AP/Ludovic Marin (POOL)

- Prema izveštajima naših drugova, pogođena je „lokacija“ gde su se nalazili ukrajinski artiljerci i, najverovatnije, Francuzi koji su dovezli samohodne haubice "CAESAR" u pomoć Banderovcima - naveo je sagovornik agencije.

Kopredsednik Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Javne komore Vladimir Rogov rekao je u ponedeljak za RIA Novosti da su Oružane snage Ukrajine predale novu seriju francuskih haubica Cezar namenjenih za granatiranje Zaporoške oblasti.

Lebedev je dodao da je trećina Slavjanska blokirana od strane vojske, a vrši se masovna provera dokumenata i pametnih telefona svih na ulici. Prema neproverenim izveštajima, iz Pavlograda su stigla i neka kola hitne pomoći.

Sredinom januara, ruske trupe su uništile privremenu tačku razmeštanja stranih plaćenika, od kojih su većina bili Francuzi, u Harkovu . Prema podacima Ministarstva odbrane, vojska je uspela da eliminiše više od 60 militanata.

"Legitimna meta"

- Francuski plaćenici su legitimna i prioritetna meta naše vojske, ako francuski predsednik Emanuel Makron planira da zameni kolosalne gubitke ukrajinskih militanata francuskom vojskom, on će na kraju pasti u rupu koju toliko pokušava da iskopa za Rusiju - rekao je Šeremet za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, vreme je da francuski narod oceni nepromišljenu Makronovu politiku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading