SVE HIPERSONIČNE RAKETE POGODILE METE U IZRAELU Teheran upozorio Ameriku: "Ne mešajte se"
Foto: EPA

Nije precizirano koji su objekti u Izraelu napadnuti. Istovremeno, Vol strit žurnal piše, pozivajući se na svoje izvore, da je Teheran ispalio oko 120 balističkih projektila i oko 30 krstarećih projektila, a da su skoro svi presretnuti.

Iran je 13. aprila uveče napao Izrael dronovima i balističkim projektilima, a izraelski premijer Benjamin Netanjahu je istakao da je napad uspešno odbijen.

„Njujork tajms“ je preneo da je posle razgovora Netanijahua sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom Izrael promenio mišljenje o odmazdi prema Iranu.

Iranski ministar inostranih poslova Hosein Amirabdolahijan izjavio je da je napad na Izrael bio ograničen i da Teheran nije napao civile, a takođe je zapretio da će napasti američke baze u regionu ako Vašington pomogne Izraelu.

Iranska stalna misija pri UN saopštila je da je napad bio pravo države na samoodbranu nakon izraelskih udara na iranski konzulat u Siriji, 1. aprila, kada su ubijena dva generala Iranske revolucionarne garde i pet oficira u njihovoj pratnji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading