PUTIN "UDARA" KAMATU! Zapad će morati sve da vrati - Rusija pobeđuje u ovom sukobu!
Alo! Ilustracija J.V.

Bivši obaveštajac Ratne mornarice SAD Skot Riter je tokom gostovanja na jutjub kanalu "Dajalog vorks" izjavio da su američke vlasti svesne toga da će konfiskacija zamrznutih ruskih sredstava dovesti do katastrofalnih posledica.

On je ovo rekao odgovarajući na pitanje vezano za tekst "Njujork tajmsa" u kom su iznesene slične tvrdnje.

- Da ja znam da je to (konfiskacija) loša ideja. 'Njujork tajms' ima kontakte sa brokerima sa Vol strita, ljudima koji posluju sa finansijama. Ako želite da dolar momentalno propadne, ako želite da potkopate poverenje u SAD, samo napred, ukradite finansijske rezerve država koje su svoja sredstva poverile zapadnim bankama - rekao je Riter.

Bivši obaveštajac je naveo da bi takav povez doveo do gubitka poverenja u banke i naterao ljude da počnu sa povlačenjem svog novca iz njih, kao i da bi do pada vrednosti dolara došlo jer bi druge zemlje bile primorane da koriste drugu valutu zbog krađe njihovih sredstava.

- Ono što SAD govore je: 'Svaki put kada se ne slažemo, mi možemo da zamrznemo vaša sredstva i oduzmemo ih'. Ko bi želeo da vodi takav posao? Da li biste vid stavili vaš novac u banku koja kaže: 'Ako nam se ne sviđa šta radite, Skote Riteru, vi ste na podkastu, to nam se ne sviđa, stoga ćemo vam zamrznuti finansije i oduzeti ih' - dodao je Riter.

Skot Riter

Ilustracija

 

On smatra da novac ne treba držati u takvim bankama i istakao da će do ovakvog razvoja događaja doći ukoliko se oduzmu sredstva od Rusije, jer takav sistem više neće uživati poverenje ljudi. Prema njegovom mišljenju to bi dovelo do odliva novca i kolapsa svetskog ekonomskog sistema kojim dominira Zapad.

- Na kraju, kada se sve ovo okonča, Zapad će biti prinuđen da se okrene Rusiji i kaže: 'Izvinite, vratićemo vam vaš novac i to sa kamatom'. Ako mislite da se ovo neće desiti, pitajte Irance. Mi smo zamrzli njihova sredstva kad su uklonili Šaha, pa smo da bi konačno sklopili mir sa Iranom pod 'Iranskim nuklearnim sporazumom' morali da im vratimo njihov novac - zaključuje Riter.

Bivši obaveštajac je rekao i da Rusija pobeđuje u ovom sukobu, kao i da je "snažnija nego ikad zbog saradnje sa Kinom, koja je takođe jača od bilo kakvog pakta, što im garantuje da će preživeti šta god Zapad pokuša da im uradi".

Riter je na kraju izjavio da će Zapad morati ili da nauči da sarađuje sa njima ili da nestane, jer nije u stanju da se takmiči, a da bi sarađivali ne sme dolaziti do krađe njihovog novca.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading