Izrael
Foto: Alo/Tanjug

Aerodromi u Teheranu obustavili su letove do ponedeljka do 6:00 po lokalnom vremenu, saopštila je iranska državna novinska agencija Tasnim i poluzvanična novinska agencija ISNA.

Otkazani su svi letovi za i iz aerodroma Iman Homeini, koji opslužuje međunarodne letove, i aerodroma Mehrabad u Teheranu, koji služi domaće letove. 

Letovi u Širazu, Isfahanu, Bušeru, Kermanu, Ilamu, Sanandažu i nekoliko drugih aerodroma na zapadu Irana su otkazani, saopštili su državni mediji. 

To dolazi nakon što su Lufthanza i njena podružnica Austrian Airlines — trenutno jedina dva zapadna avioprevoznika koja obavljaju međunarodne letove za Iran — najavili obustavu letova za i iz Teherana ranije ove sedmice, pošto je region bio u stanju pripravnosti zbog uzvratnog udara Irana na Izrael.

Podsetimo, počasni konzul Srbije u Berševi, u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je jutros, posle sinoćnog masovnog iranskog napada dronovima i raketama na teritoriju Izraela, da među državljanima Srbije koji žive u Izraelu nema povređenih, da je jutro mirnije i da su u kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova i srpskim ambasadorom u Tel Avivu.

- Naši državljani, njih oko 2.500 su dobro, nema povređenih, a noć je bila neprospavana - rekao je Nikolić za Tanjug, ocenivši da je, u poređenju sa napadom Hamasa na Izrael 7. oktobra, stanje državljana Srbije "daleko relaksiranije".

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ovako izgleda mesto na kojem je Danka Ilić stradala pre 19 dana. Cveće je uvelo, a igračke koje su ostale slamaju srca svakom ko prođe tuda i podsećaju na tek započeto detinjstvo 💔 #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailic #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading