Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Telo 58-godišnje žene bačeno je na ulicu u bogatom delu grada, gde ga je u ponedeljak pronašao sakupljač smeća.

Ovo otkriće pokrenulo je krivičnu istragu. Lokalna policija je prvo mislila da je u pitanju rat bandi, izvestili su španski mediji.

Istražna policija Santjaga ubrzo je otkrila istinu kada je dobila snimak nadzora koji pokazuje da je kofer sa telom ostavila starija žena obučena u monašku odoru.

Žena u koferu identifikovana je kao Erika Fernandez, koja je umrla prirodnom smrću nakon bolesti pre oko godinu dana.

Sklopile pakt

Osamdesetogodišnja „monahinja“ koja se vidi na snimku CCTV-a, Lorenca Ramirez, navodno je rekla policiji da su ona i pokojnica sklopili pakt da će se ona koja ostane živa brinuti o ovoj drugoj nakon njene smrti.

Žene nisu pripadale formalnom monaškom redu, već su bile „posvećene mirjanke“ koje su nosile plave haljine i vodile samostanski život sa jednom od tri Ramirezove ćerke.

Posmrtni ostaci bili su u prtljagu u podrumu od trenutka njene smrti u aprilu 2023. „zbog ljubavi” koju je njena prijateljica gajila prema njoj, rekao je policijski inspektor Huan Fonseka.

Fonseka je dodala da je Ramirez rekala da Fernandez nije bila u braku i da ni nije imala decu.

Na pitanje zašto bi Ramirez bacila telo svoje prijateljice na ulicu, zvaničnici su rekli da veruju da se plaši da bi njena ćerka, koja je stigla iz Italije da brine o njoj, naletela na telo u njenoj kući.

"To je jedino logično objašnjenje koje imamo do sada u ovoj istrazi koja je u toku", rekao je tužilac Fransisko Lanas.

Obdukcija koja je izvršena na mrtvoj ženi nije pronašla znake nasilnog ubistva.

„Na telu nema znakova nasilja ili preloma“, rekao je Lanas. „Nije bila raskomadana. Nema umešanosti treće strane. To sve ukazuje na prirodnu smrt."

Kurir

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading