Džo Bajden
Foto: AP/Manuel Balce Ceneta (STF)

„Njegov tim je u stalnoj komunikaciji sa izraelskim zvaničnicima, kao i drugim partnerima i saveznicima“, navodi Bela kuća. „Ovaj napad će se verovatno odvijati tokom nekoliko sati. Predsednik Bajden je bio jasan: naša podrška bezbednosti Izraela je gvozdena. Sjedinjene Države će stati uz narod Izraela i podržaće njihovu odbranu od ovih pretnji iz Irana“, dodaje Bela kuća.

Sastanak Bele kuće kasnije danas će biti sa čelnicima Saveta za nacionalnu bezbednost: ministrom odbrane Lojdom Ostinom, državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, predsedavajućim združenog načelnika štabova generalom Čarlsom K. Braunom, direktorom CIA-e Billom Bernsom, direktorkom DNI Avril Hejns, savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom, prvim zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost Džonom Finerom, savetnikom predsednika Stivom Riketijem i koordinatorom Saveta za nacionalnu bezbednost za Bliski istok i severnu Afriku Bretom Mekgurkom.

Potpredsednik Haris i šef osoblja Džef Zients će prisustvovati putem zaštićenog video snimka.

Ranije danas, Bajdena su o događajima na Bliskom istoku obavestili savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven i glavni zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Džon Fajner.

(Times of Israel)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading