SUNAKU SE BLIŽI KRAJ? Sumorna atmosfera u rezidenciji britanskog premijera
Foto: EPA/EPA-EFE/VALDA KALNINA

Rašireno je uverenje da bi Riši Sunak uskoro mogao da izgubi svoju funkciju i da izgubi „krunu“ Konzervativne partije, piše The Guardian.

Prema pisanju publikacije, šef britanske vlade sve više pokazuje „ zlive lošeg raspoloženja“. Na primer, kada daje intervjue, on ponekad izražava potpunu razdraženost zbog „gluposti“ svog sagovornika.

Sunakovo ponašanje je odjek ponašanja njegovih prethodnika neposredno pre njihove ostavke. Mnogi od njih, uključujući Margaret Tačer, na sličan način su verovali da u njihovom kabinetu ima izdajnika i pokušavali su da okrive druge za neuspehe, navodi se u članku.

Štaviše, britanski premijeri su često otkrivali da su njihova ovlašćenja daleko ograničenija nego što su zamišljali. Istovremeno, bili su uvereni da mediji i javnost nisu shvatili njihova „očigledna dostignuća“, i bili su uznemireni što nisu mogli da povrate poverenje naroda ni posle jedne pogrešne računice, primećuje The Guardian.

Konzervativnu stranku britanskog premijera Rišija Sunaka čeka težak poraz na nacionalnim izborima koji se očekuju ove godine, navode ankete.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading