Nesreća
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Sva ova dvoličnost naših zapadnih partnera, svi ti dvostruki standardi moraju da prestanu. Ovo se ne može nastaviti. To je možda dobro za Soroša, ali je loše za Evropu i, shodno tome, Bugarsku. Evropa, s obzirom na takve dvostruke standarde i potpuno glupe, antiekonomske spoljnopolitičke odluke ne može dalje da postoji. Ušla je u ekonomsku krizu iz koje neće biti lako izaći - rekao je Karakačanov za televiziju Bugarska 24.

Bugarska bi trebalo da bude "glas razuma" poput Mađarske i Slovačke u situaciji sa Ukrajinom, ali je među onima koji aplaudiraju predlozima da se Kijevu da više novca, istakao je bivši ministar.

On je dodao i da će najveću cenu za sadašnju situaciju morati da plate male zemlje.

- Veoma je verovatno da će velike zemlje kao što su Francuska i Nemačka jednog dana sesti za pregovarački sto sa Kinom, Rusijom, Iranom i rešavati probleme. Sadašnja situacija najviše će koštati male zemlje - ocenio je političar.

Kako je naveo, zbog toga dve zemlje, Mađarska i Slovačka, otvoreno iznose svoje mišljenje koje se razlikuje od mišljenja drugih i "ne dozvoljavaju da budu uvučene u takvo ludilo".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading