policija hapšenje mup specijalci
Foto: Alo/Alo!/Ognjen Radošević

Tužioci su naveli da su privedene dve devojčice od 15 i 16 godina i 15-godišnji dečak iz zapadne nemačke savezne države Severna Rajna-Vestfalija.

Nalozi za hapšenje tinejdžera izdati su tokom uskršnjeg vikenda, rekli su zvaničnici, preneo je Dojče vele (DW). Bild je objavio da pritvoreni tinejdžeri veličaju terorističku grupu Islamska država (ID) i da je njihov plan uključivao napade noževima i molotovljevim koktelima na vernike u crkvama i policiju u policijskim stanicama.

Zvaničnici su rekli da su tinejdžeri formirali grupu za ćaskanje i da su istražitelji smatrali da postoji opasnost od napada i da su zbog toga izvršeni pretresi, iako nije postojao konkretan plan za napad u određeno vreme ili na određenom mestu.

Nemačka je trenutno u stanju pripravnosti zbog eventualnih islamističkih napada zbog rata između Izraela i Hamasa. Islamistički ekstremisti izveli su nekoliko napada u Nemačkoj poslednjih godina, a najsmrtonosniji je bio u Berlinu u decembru 2016. godine kada je poginulo 12 ljudi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading