"NEKA SE KONSULTUJE SA KRAVOM!" Milanović u elementu, izjava predsednika Hrvatske zaprepastila region
Foto: Alo/Alo

- On (Butković) je lažov. Taj čovek laže. I mi treba da verujemo jednom lažovu nakon njegovih konsultacija s kravom. Nek nastavi da se konsultuje sa kravom - rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku.

On je tom prilikom aludirao na jučerašnju objavu Butkovića, koji je na Fejsbuku postavio snimak na kome hrani kravu.

Milanović je ponovio da ne planira da podnese ostavku.

- Sve sam već rekao o tome. To bi bilo vrlo neinteligentno. Imamo posla s ljudima koji su vrlo kriminogeni. Bilo bi zakonito i ustavno da sam ja kandidat SDP-a na listi, postoje srodni zakoni koji predsedniku dopuštaju kandidaturu na listi za EP. To znači da sam ja hteo biti napadno nezavisan. Šta se dogodilo da bih ja od te pozicije pre četiri godine bio nateran, doveden, do toga da sad moram ovako? To nema veze s ustavnošću - kaže Milanović.

Na ponovljeno pitanje o ostavci, Milanović je upitao novinare odakle im ideja da bi trebalo da podnese ostavku.

- Vi verujete čoveku koji kaže da ne postoje poruke iz mobilnog Josipe Rimac? Neću reći da je to tema, ne znam više šta bih rekao, ništa. Govorim o stvarima koje obeležavaju današnju Hrvatsku, to je Plenković i njegovi ljudi koji to odrađuju, to treba istražiti. O ostavci smo sve rekli - kazao je predsednik Republike.

Možda bi, dodao je, postupio drugačije da ima posla sa pristojnim ljudima.

- Ovo nije idealno i na moju je štetu i na štetu stranke. Da sam kandidat, išao bih u debatu, iako bi se ona mogla dogoditi sada, ali Plenkoviću to služi kao izgovor. U njoj bih ga zgromio, razgovarao bih s kamerom, građanima, on bi tu bio kao kulisa. Činjenica da sam predsednik i vrhovni komandant ne bi smela biti zapreka Plenkoviću da me reši, da pokaže građanima kakav sam amater, i to ne dan pre izbora, nego juče - rekao je Milanović.

Na pitanje ko će mu dati mandat za sastav nove vlade, Milanović je rekao da će to biti onaj koji ga nasledi. "Ili da pitamo kravu?", upitao je Milanović.

Na pitanje novinara o nivou komunikacije Olega Butkovića koji je objavio snimak na kojem hrani kravu, Milanović je rekao da je "zgrožen činjenicom da se o tome uopšte razgovara.

- Taj čovek je uhvaćen u krivičnom delu pa onda nekog kleveće da je pod evropskim sankcijama. To nije smešno, to je kažnjivo - rekao je.

Govoreći o Trećoj republici, Milanović je rekao da je to uporna politička borba da se takve stvari javno prezire.

- Imate čoveka koji je in flagranti uhvaćen. Pitajte kravu. Zezanje je uvek dobrodošlo, posebno ako si iz Dalmacije. Moja mater to ne voli, ona nije iz Dalmacije. Ali ovo sad nije smešno, to su užasno ozbiljne stvari - dodaje Milanović.

Na pitanje da li se setio žene koja bi mogla biti u njegovoj budućoj vladi, Milanović je odgovorio: "Budem".

- Ja nisam taj koji će imati apsolutnu vlast. Ne idem okolo ni po manekene ni po manekenke. Uvek je dobro da bude neki polni balans, ali s druge strane, to mi nije primarno u fokusu, uvek gledam stručnost. Da nije bilo mene, kao predsednika tadašnjeg predsednika SDP-a, broj žena u saboru bi bio bitno manji. HDZ to prezire, prezire i sada, pa će platiti kaznu. Imaju otkuda, ukrali su - kaže.

Na pitanje hoće li ostati predsednik do kraja mandata ako Plenković donese 76 potpisa, kaže da je to "hipotetičko pitanje".

- Onome ko bi mi došao sa 76 potpisa, a da to nisam ja, svakako bih dao mandat... Onaj ko dođe sa 76 potpisa, taj ima mandat za sastavljanje vlade. To ću biti ja nakon što dam ostavku - uveren je Milanović.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani u sredu, 17. aprila, a stranke će svoje programe moći da predstavljaju još pet dana, kada će biti proglašena izborna tišina.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading