MISTERIOZNI AUTOMOBIL HARA ULICAMA, DECI NUDI PREVOZ, NOVAC I UŽINU Policija alarmirana u najkraćem roku
Foto: EPA/EPA/FEHIM DEMIR

U PU Banjaluka navode da je prijava primljena juče oko 20 časova.

”Policiji je prijavljeno da se juče u 13 časova nepoznata osoba iz automobila nepoznate marke u naselju Česma obratilo maloletnom licu nudeći mu prevoz i užinu. To je izazvalo strah i uznemirenost maloletnika, koji se nakon toga udaljio”, navode u PU Banjaluka.

Dodaju da policija na terenu preduzima sve mere i radnje u cilju utvrđivanja i provere navoda prijave.

Tatjana Vilendečić, direktorka banjalučke OŠ Vuk Stefanović Karadžić u Boriku i područne škole Česma rekla je da dete nije uspelo da vidi lik vozača, koji joj se obratio kroz otvoren prozor, nakon čega je devojčica utrčala u obližnji market.

”Sve se to desilo juče oko 13 časova, odnosno u drugoj smeni. Dete je to prijavilo učiteljici i majci, nakon čega je obaveštena i policija”, rekla je Vilendečić.

Podsetimo, policiji je ranije prijavljeno da je nepoznata osoba u naselju Lazarevo 3 iz automobila ”golf” sa zatamnjenim staklima detetu navodno nudila novac. Informacija o tome raširila se vajberom grupom, koja okuplja više roditelja, što je izazvalo zabrinutost i uznemirenje.

U grupi je naveden i deo registarskog broja spornog automobila. Policija je proveravala sva vozila koji imaju takve tablice, kao i sve informacije koje su se pojavljivale u vajber grupi. Proveravaju se i snimici nadzornih kamere i to ne samo u spornim ulicama, već i šire.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading