Džozef Bajden
Foto: EPA/EPA-EFE/HAIYUN JIANG / POOL

Bajden (81) i Kišida (66) pozdravili su se pre nego što su se rukovali sa članovima delegacije SAD i Japana na Južnom travnjaku. Lideri su zatim pstupili na binu za intoniranje nacionalne himne obe zemlje, pre nego što su pregledali počasnu gardu američke vojske.

Uoči smotre, Bajdena i Kišidu je pozdravio vojni pomoćnik.

Predsednik SAD je počeo da podiže desnu ruku da uzvrati pozdrav, a zatim je spustio dok je pomoćnik uputio dvojicu lidera gde da stanu.

Činilo se da Bajden zurio oko sebe sa praznim izrazom lica pre nego što je stavio svoje prepoznatljive avijatičarske naočare za sunce i marširao preko travnjaka. Tokom pregleda, predsednikov hod je bio primetno ukočen, a njegovi koraci delovali su nesigurno.

Na kraju su se Bajden i Kišida vratili na podijum i razmenili govore, u kojima je predsednik SAD proglasio da je veza između Vašingtona i Tokija „bliža, jača i efikasnija nego ikada ranije u istoriji“.

Nakon njihovih primedbi, dvojica muškaraca su sišla sa bine, a Bajden je "isekao" ispred Kišide da bi zgrabio ogradu za pomoć.

Usledila je poplava komentara na mreži X:

„Zašto Džo Bajden izgleda tako izgubljeno i zbunjeno? Kakva je sramota od ovog čoveka“, prekorio je konzervativni X nalog po imenu Proud Elephant.

„Bar se nije naklonio više puta kao neko“, rekao je korisnik Džigin Jalen, misleći na ministarku finansija Dženet Jelen tokom prošle godine u poseti Kini.

„Mogli bi i da mu stave povodac. Bukvalno ga treba voditi okolo da se ne izgubi. Ovo je tako sramotno", napisao je drugi korisnik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading