Protest u Moskvi
Foto: Printscreen/Printscreen

On se navodno krio u toj oblasti. Čovek je navodno pobegao od policijskih službenika i krije se u šumi, prenose ruski Telegram kanali.

Operaciju je potvrdio gradonačelnik moskovskog predgrađa Čehova Mihail Sobakin. Policajci i operativci ruske službe unutrašnje bezbednosti (FSB) poslati su u to područje, rekao je on u postu Telegrama, komentarišući medijske izveštaje. Zvaničnik je takođe pozvao lokalne stanovnike da "ostanu mirni" i rekao da lično prati situaciju. "Ministarstvo unutrašnjih poslova i FSB… rade", rekao je on.

Prema rečima gradonačelnika, plan operacije „Sirena“ je stavljen na snagu. Ovaj set mera se koristi za zaustavljanje nereda, zadržavanje kriminalnih grupa i suočavanje sa posebno opasnim naoružanim pojedincima, prenosi RBK Nevs.

Ruski kanali "Baza" i 112 Telegram objavili su, pozivajući se na izvore u agencijama za provođenje zakona, da je određeni osumnjičeni uspeo da izbegne pritvor. Identifikovan samo kao Nikolaj S, 48, muškarac je navodno naoružan. Dva Telegram kanala su takođe tvrdila da bi osumnjičeni mogao biti povezan sa osumnjičenima za napad na Crocus Citi Hall. Ruski zvaničnici nisu komentarisali te tvrdnje.

U napadu, koji se dogodio krajem marta, učestvovala su četvorica naoružanih napadača, koji su upali na koncertno mesto nedaleko od Moskve uoči nastupa rok benda. Probili su put do glavne sale, pucajući neselektivno, a zatim zapalili zgradu. Ubijeno je preko 140 ljudi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading