Pas Rodžer
Foto: Printscreen/Printscreen

Rodžer (8) učestvovao je u pronalaženju jedne od 13 osoba spasenih iz ruševina nakon zemljotresa jačine 7,4 stepeni Rihterove skale na Tajvanu, a popularnost u javnosti je stekao kada je, dok je njegov instruktor davao intervju, skočio i pokušao da otme mikrofon iz ruke novinara, misleći da je reč o igri.

Rodžer je rođen u centru za obuku pasa za otkrivanje narkotika, ali je bio previše druželjubiv, nestašan i nemiran i nije mogao da se usredsredi i sluša komande svojih trenera, prenosi Si-En-En.

Međutim, živahan karakter i urođena inteligencija načinili su ga mnogo boljim kandidatom da bude pas spasilac.

''Ne kažem da nije bio dobar u otkrivanju droge ili da se nije slagao s drugim psima, ali uslov za pse koji otkrivaju drogu je da ne budu previše nemirni i nezavisni. Ali, ti kvaliteti su potrebni kod pasa koji tragaju za nestalim ljudima'', rekao je kapetan jedinice za spasavanje vatrogasne službe Kaosjung, Čen Či-san.

Rodžer je učestovao u sedam operacija spasavanja ljudi iz ruševina, prvi put nakon zemljotresa jačine 6,4 stepena koji je pogodio isti region 2018.
On bi uskoro trebalo da ode u penziju, a vatrogasna služba Kaosjunga šalje pse za spasavanje u odgovarajući dom kada napune devet godina.

 

@alo_portal Pretražuju se dva rezervoara za zalivanje njiva. Oni se nalaze u ataru sela Zlot na oko 300m od kuće Dragijevića. #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailić #danka #fypシ #fypシ゚viral #dankailic🕊️💔 ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading