Raketa eksplodirala pri poletanju
Foto: AP/Kyodo News via AP

-Svojim zločinačkim akcijama, Ukrajina uz podršku Sjedinjenih Država i njenih zapadnih satelita, u suštini jasno stavlja do znanja da je krenula putem nuklearnog terora.

Zadatak međunarodne zajednice, kao i međunarodnih organizacija, pre svega IAEA, jeste da spreči da Kijev vrši terorističke napade na nuklearna postrojenja, naglasilo je ministarstvo.

Moskva će, navodi se, identifikovati i krivično goniti odgovorne za napade na ruska nuklearna postrojenja, bez obzira na to gde se nalaze.

-Rusija čini sve što je potrebno da osigura bezbednost Zaporoške nuklearne elektrane u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim pravnim obavezama.

Nameravamo da identifikujemo i krivično gonimo odgovorne za napade na ruske nuklearne objekte, bez obzira na to gde se ti pojedinci nalaze, čak i ako nakon ostvarivanja ciljeva specijalne vojne operacije uspeju da pobegnu sa teritorije pod kontrolom kijevskog režima, dodaje ministarstvo.

Krivica za napade na nuklearnu elektranu Zaporožje, kao i za njihove moguće posledice, u potpunosti pada na rukovodstvo onih država koje snabdevaju kijevski režim oružjem, finansijskim sredstvima i obaveštajnim podacima, obučavaju vojno osoblje Oružane snage Ukrajine i pružaju informacionu „podršku“ ukrajinskim zločinima, naglasili su iz ministarstva.

Međunarodna zajednica treba da počne da razgovara o situaciji u nuklearki Zaporožje i njenom granatiranju od strane Kijeva, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona zahteva da se prekine sa napadima na stanicu.

 BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading