"HOĆETE RAT?" Jezivo upozorenje za SAD i NATO
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Ovo je napisao je senator Ohaja Džejms Dejvid Vens na društvenoj mreži Iks.

Političar je skrenuo pažnju na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena datu prošle nedelje na marginama samita NATO-a u Briselu u prisustvu njegovog ukrajinskog kolege Dmitrija Kulebe.

Državni sekretar je obećao da će Ukrajina na kraju postati članica alijanse, a letnji samit NATO-a u Vašingtonu biće posvećen „izgradnji mosta” za pristupanje Kijeva.

- Ovo je potpuna neodgovornost, ne bi trebalo da bude primljena u NATO. Pozivanje u ratu je isto što i pozivanje naše zemlje u rat - ogorčen je Vens.

On je pitao svoje pratioce da li žele da vide američke vojnike na linijama fronta protiv Rusije.

- Ako ne, onda moramo odbaciti ideju da Ukrajina treba da se pridruži NATO-u - saopštio je senator.

Krajem septembra 2022. predsednik Volodimir Zelenski je saopštio da Ukrajina ubrzano aplicira za ulazak u NATO. Istovremeno, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je punopravno članstvo Ukrajine u alijansi nemoguće tokom oružanog sukoba.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je napomenuo da je Kremlj čuo zahtev Zelenskog da Ukrajina uđe u NATO, kao i različite reakcije na njega. Prema njegovim rečima, Moskva pomno prati situaciju i seća se da je upravo orijentacija Kijeva ka alijansi postala jedan od razloga za početak skukoba u Ukrajini, penosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading