Rusija
Foto: AP/Ekaterina Shtukina (POOL)

"Pa poštovani lideri SAD i evropskih zemalja! Da li vam nisu dovoljne izjave terorista da im je u Kijevu obećano po milion rubalja i da je trebalo da prođu kroz `rupu` na rusko-ukrajinskoj granici? Napad je navodno naredio ISIS, zar ne? Pravi nalogodavci (terorističkog napada) su ukrajinski banderovci, koje ste vi odnegovali. A saučesnici ovog ubistva ste svi vi - Bajden, Makron, Sunak, Šolc i tako dalje. Nećemo to zaboraviti!", napisao je Medvedev na Iksu.

Bivši predsednik Rusije ranije je poručio da je jasno da su neposredni izvršioci terorističkog napada bili ne nekakvi verski fanatici, već "primitivni plaćenici, ubice, koje su unajmljene za relativno malu sumu novca i naučene da pucaju".

Govoreći o organizatorima napada, Medvedev je podsetio da prve informacije koje je ruska služba dobila iz telefona terorista ukazuju da se radi o "zvaničnicima nacističke Ukrajine".

"Upravo se u njihovom debilnom mozgu rodila ideja da neuspeh na frontu kompenzuju terorističkim napadima", prokomentarisao je Medvedev.

Kada je reč o pomoćnicima, on je dodao da je njih bilo mnogo i da su to razni ljudi - oni koji su im pomagali finansijski, učili teroriste da pucaju, organizovali prevoz i tako dalje. Ipak, kako ističe, među njima ima i zvaničnika NATO-a, a odgovornim se može smatrati i predsednik Francuske Emanuel Makron, zbog njegovih izjava, radnji i saradnje sa banderovskim režimom. Iz tog razloga on je bio primoran da lično i preko svojih potčinjenih javno negira umešanost Francuske.

"Očigledno je da su Makron i drugi zapadni rukovodioci sponzori ovog užasnog terorističkog napada. To se ne prašta. Neće moći da se sakriju iza (diplomatskog) imuniteta. I od danas oni nisu samo neprijatelji Rusije", upozorio je Medvedev.

Podsetimo, ruska televizija je nedavno emitovala isečak ispitivanja terorista. Jedan od njih je izjavio da im je koordinator bio izvesni Sajfulo, koji je odredio metu napada. Takođe, terorista je govorio o putu koji je bio u planu da se iskoristi kako bi prebegli u Ukrajinu, a otkrio je i da im je bila obećana novčana nagrada ukoliko izvedu teroristički napad.

Napad se, podsetimo, odigrao 22. marta. U njemu je poginulo više od 140 osoba, a ranjeno je više desetina njih.

Rusija je obećala da će uhvatiti sve počinioce i one koji su umešani u napad, nakon čega su u zemlji pojačane antiterorističke mere.

Javnost je upozorena da postoji opasnost od novih napada, dok se u isto vreme istraga i dalje nastavlja.

 

@alo_portal MARŠ FRANCUSKE GARDE: Sve je spremno za dolazak predsednika Aleksandra Vučića #alo #alodnevnenovine #aleksandarvučić #vučić #pariz #fypシ゚viral #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading