CIA POSLALA JEZIVO UPOZORENJE Iran će u roku od 48 sati napasti Izrael
Foto: Shutterstock/Wikipedia

Izrael je, naime, ove nedelje ubio dva iranska vojna komandanta u napadu na konzulat u glavnom gradu Sirije, a Iran je obećao da će se za napad osvetiti.

Mediji tako pišu da Iran navodno planira kombinovani napad sa "kišom" dronova i projektila ispaljenih iz njegovih baza na strateške lokacije unutar Izraela.

Američki zvaničnici već su izrazili bojazan da bi izraelski napad mogao dovesti do šireg rata na Bliskom istoku.

Tako je bivši zvaničnik CIA Ralf Gof koji je delovao na Bliskom istoku, rekao da je izraelski udar bio "nepromišljen" i dodao da će "to rezultirati samo eskalacijom Irana i njegovih zastupnika".

Govoreći za "Njujork tajms" , on je dodao da Izrael pokušava da udari na Iransku revolucionarnu gardu kako bi je "kaznio za tekuće zavere za ubistva ili otmice izraelskih Jevreja širom sveta".

Bivši šef američke Centralne komande i penzionisani general sa četiri zvezdice Kenet F. Mekenzi upozorio je da je napad "udarac" za Iran.

Takođe je rekao da su "iranske opcije da napadne Izrael veoma, veoma ograničene" i dodao da "Izraelci neće odustati".

Po svemu sudeći, ni Iranci neće ustuknuti.

- Nakon uzastopnih poraza i neuspeha protiv vere i volje boraca Fronta otpora, cionistički režim je u borbi da se spase na svoj dnevni red stavio ubistva naslepo. Nateraćemo ih da zažale za ovaj i druge zločine", zapretio je nakon napada vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hamnei i dodao da će njihovi hrabri ljudi "kazniti zli cionistički režim".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading