RUSI MNOGO JAČI OD CELOG NATO PAKTA General otkrio u čemu jedino Amerika ima prednost
Foto: Shutterstock

- Francuska ima drugu tradiciju kada je u pitanju NATO pakt. Makron je bio izrazitiji čak i kada se tiče slanja njegovih vojnika na front. NATO se širio od početka hladnog rata. Amerika je gazila do zidina Kremlja. Nema više teritorija gde bi se NATO mogao proširiti. U pogledu aviona Rusi su nešto slabiji od Amerike, ali u svim ostalim segmentima mnogo su jači od celog NATO pakta. Oni su Gruziju, Moldaviju i druge bivše sovjetske republike pokušali da uvuku u NATO. Baza u Rumuniji je potrebna jer se neke stvari pomeraju na istok. Gruzija više nije u opticaju za NATO. Ukrajina je u sukobu i sada NATO mora da računa na Poljsku. Nemaju mnogo manevarskog prostora - rekao je Pandurević za Informer TV.

Pilot u penziji Boriša Mandić istakao je da je treća godina rata u Ukrajini već započela i da je krajnje vreme da vidimo neka rešenja.

- Svet je jako blizu Trećeg svetskog rata. Toliko je toga ušlo, toliki je upliv nakaradne politike, sile i vojnih angažovanja, a iza svega toga postoji zakon zvani profit- rekao je Boriša Mandić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading