Pucnjava u školi u Finskoj
Foto: AP/Markku Ulander (SUB)

"Motiv tog čina je identifikovan kao vršnjačko nasilje. Osumnjičeni je na saslušanju rekao policiji da je bio žrtva maltretiranja, a ta informacija je potvrđena i u policijskoj preliminarnoj istrazi", navodi se u saopštenju policije.

Dodali su da je dečak početkom godine prebačen u novu školu i da se mučio da se zbliži sa svojim novim drugovima iz razreda.

Ova informacija usledila je nekoliko sati nakon što se grupa ožalošćenih jutros okupila ispred škole da oda počast detetu koje je ubijeno.

 

 

Jučerašnji napad šokirao je Finsku, ali i celu Evropu, a trenutno se plavo-bele zastave nalaze na pola koplja, dok veliki broj ljudi, uključujući roditelje, nastavnike i kolege učenika, polažu cveće i pali sveće u blizini školske zgrade u kojoj se dogodila pucnjava.

Finska vlada proglasila je sredu danom žalosti širom zemlje, naloživši svim državnim agencijama i institucijama da spuste nacionalnu zastavu na pola koplja.

Podsetimo, dečak je juče saslušan, kada je navodno priznao ubistvo. Kako po zakonu ne može biti krivično odgovoran jer ima manje od 15 godina, on je juče predat Centru za socijalni rad, a očekuje se da će njegovo saslušanje biti nastavljeno tokom današnjeg dana.

Trenutak hapšenja pogledajte OVDE

Inače, dečak je koristio oružje koje pripada njegovom bliskom rođaku.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading