Savana Gricijano
Foto: Alo/California Highway Patrol

Devojčicu (15), koja je bila kidnapovana, upucali su američki policajci u trenutku dok je išla ka njima moleći za pomoć.

Savana Gricijano, koju je kidnapovao otac, policajci su ubili 27. septembra 2022. godine, dok ih je jedan od kolega molio da prestanu da pucaju, pokazuju novoobjavljeni snimci.

Na snimku se vidi kako devojčica sluša instrukcije policije i polako se, četvoronoške, kreće duž autoputa u Kaliforniji kada počinju da odjekuju pucnji. Snima možete pogledati OVDE.

Čuje se i kako policajac, koji je potražio zaklon iza vozila viče: "Prestanite da pucate u nju. On je u kolima, prestanite, ona je uredu, on je u kolima. Prestanite!", javio je Daily mail, a preneo Telegraf. 

Upozorenje! Veoma uznemirujući sadržaj

Policajci su prethodno tvrdili da je Savana upucana jer je nosila taktičku opremu i otvorila vatru na njih, ali se na snimku jasno vidi da je devojčica bila nenaoružana.

Savanu je bio oteo njen otac Entoni Džon Graciano, koji je prethodno ubio svoju bivšu suprugu Trejsi Martinez.

Potresni snimak pucnjave objavljen je u ponedeljak nakon što su ga novinari zatražili u skladu sa Zakonom o javnim evidencijama Kalifornije.

Mediji podsećaju da je za devojčicom izdat Amber alert kada je njena majka Trejsi ubijena. Policajci su brzo reagovali kada je civil primetio oca i ćerku i pokušali su da zaustave vozilo Entonija Gracijana nešto pre 11 sati. Tada je Entoni na njih pucao iz poluautomatskog oružja, rekli su zvaničnici šerifovog odeljenja.

Patrole su pratile vozilo oko 80 kilometara, dok je otac nastavio da puca na njih pre nego što je Gracijano pokušao i nije uspeo da protera svoje vozilo preko napisa. Policija je tada tvrdila da je i Savana možda pucala iz vozila.

Entoni je vozilo zaustavio pored auto puta, na oko 100 kilometara od Los Anđelesa.

Nedavno objavljeni snimak uključuje kameru iz helikoptera šerifovog odeljenja i pokazuje kako Gracijano pokušava da ide u rikverc na putu dok ponovo puca.

Tada se može videti kako Savana izlazi iz auta, i čuje se kako jedan policajac kaže preko radija: "Devojka je napolju, devojka je napolju. Ona je na strani suvozača."

Savana je prvo u čučnju, ali počinje brzo da se kreće ka policajcima kada odjednom odjekne pucanj...

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading