marija zaharova
Foto: Printscreen/Youtube/ Russian News

- Nota u vezi sa ovim terorističkim napadom biće posebno poslata Kijevu po okončanju rada policije - rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Ona je naglasila da nota koja je poslata Ukrajini sadrži materijale i reference koji se odnose na eksploziju na Krimskom mostu, ubistva ruske novinarke Darije Dugine i ratnog dopisnika Vladlena Tatarskog, kao i pokušaj atentata na kopredsednika partije Pravedna Rusija – Za istinu Zahara Prilepina.

- Zašto u ovoj fazi ne govorimo o napadu u dvorani Krokus? Zato što su potrebni materijali koje službe za sprovođenje zakona moraju da obezbede. Pojavljuju se nove informacije o učešću, mogućem učešću, ostvarenom učešću ili planiranom učešću ukrajinskih specijalnih službi i u nekim drugim terorističkim aktima - objasnila je Zaharova za Prvi kanal ruske TV.

Na pitanje kojim međunarodnim sudovima je Rusija spremna da se obrati, ona je napomenula da nije pogodan trenutak da se otkrije "sve što u ovoj fazi Rusija sprema režimu u Kijevu".

- Kijevski režim je izabrao put ekstremizma i terorizma. Više puta su davali izjave da se ne kaju i ne osuđuju postupke pripadnika bataljona Azov i njima sličnih. Imali su vremena da to reše i shvate da su krenuli drugim putem - rekla je Zaharova.

Ranije je ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da istražne radnje koje su sproveli nadležni ruski organi ukazuju na umešanost Ukrajine u niz terorističkih napada na teritoriji Ruske Federacije, uključujući i smrtonosni napad u dvorani Krokus u Podmoskovlju.

S tim u vezi, rusko ministarstvo spoljnih poslova prenelo je ukrajinskim vlastima zahtev da u skladu sa Međunarodnom konvencijom o suzbijanju terorističkih napada i Međunarodnom konvencijom o suzbijanju finansiranja terorizma hitno uhapse i izruče sva lica umešana u ove terorističke napade, navodi ruska agencija.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading