Džo Bajden
Foto: AP/Matt Rourke (STF)

 

Analizom portala Raskrinkavanje.me utvrđeno je da sadržaj na našem portalu Alo.rs vezan za objavljivanje da će Uskršnja nedelja ovog puta biti i zvanično priznata kao Dan vidljivosti transrodnih osoba predstavlja teoriju zavere i manipulisanje činjenicama.

Prvobitan naslov našeg članka "BAJDEN UDARIO NA PRAZNIK USKRSA! Neviđeni skandal u SAD, Amerikanci gnevni" pogrešno navodi čitaoce da je Bajden neosetljiv na religiju i da ukida Uskrs.

Uskršnja nedjelja određuje se u skladu sa lunarnim kalendarom, pri čemu se Uskrs slavi u periodu od 22. marta do 25. aprila, u zavisnosti od faze mjeseca poslije proljećne ravnodnevnice.  

S' druge strane, međunarodni Dan vidljivosti transrodnih osoba se obeležava svake godine 31. marta, još od 2009. godine, a pokrenut je od strane američke aktivistkinje za prava transrodnih osoba Rejčel Krendal, licencirane psihoterapeutkinje i izvršne direktorke organizacije Transgender Michigan.

Portal Alo.rs je među regionalnim medijima koji su se na senzacionalistički način bavili ovom temom i na taj način smo doveli u zabludu svoje čitaoce. Ovom prilikom se izvinjavamo i ispravljamo netačnu vest.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading