OŠTRA PORUKA RUSIJE O SUDBINI POLJSKE Premijeru stigao odgovor iz Kremlja
Foto: EPA/Marcin Bielecki

Tusk je prethodnog dana izjavio da ljudi moraju moralno da se naviknu na dolazak „predratnog perioda“ u Evropi, ma koliko to bilo obeshrabrujuće.

- Njegova misao ne ide dalje, što je šteta. Jer predratni periodi ne donose ništa dobro posebno ‘graničnim’ zemljama koje se nalaze na raskrsnici sukobljenih strana.

Da Tusk ima dovoljno pameti, nacionalnog osećaja i mašte, pre bi razmišljao o tome šta takav period donosi, posebno mogući prelazak iz predratne u ratnu epohu, što je opasno za samu Poljsku -  primetio je Puškov.

Prema rečima senatora, Tusk predstavlja primer degradacije političkog liderstva u Evropi, jer umesto sprečavanja negativnih posledica za Poljsku od eskalacije međunarodnih napetosti, on s „slađenim strahom“ najavljuje takav razvoj događaja.

- I zbog čega Poljska tako voljno ulazi u predratni period? Zar zbog kakvog uzvišenog cilja? Nije li zbog sudbine Donbasa ili Harkova - ironično je primetio Puškov.

U poslednje vreme na Zapadu sve češće se čuju ideje o direktnom oružanom sukobu između alijanse i Rusije. U Kremlju su istakli da Moskva nikome ne preti, ali neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading