Izrael
Foto: Alo/Shutterstock

Britanska agencija navodi da su izraelske odbrambene snage (IDF) napale vozilo koje pripada mirovnoj misiji UN u južnom Libanu (UNIFIL), ali da za sada nije bilo komentara ni iz UNIFIL ni iz posmatračke misije UN (UNTSO).

Jedan od bezbednosnih izvora rekao je izveštaču Rojtersa da su u automobilu bila tri posmatrača UN i jedan prevodilac za libanski jezik, a oba izvora su potvrdila da je ranjeno nekoliko ljudi u vozilu.

Izraelska vojska je, međutim, saopštila da nije izvela vazdušni udar na vozilo u kojem su bili posmatrači Ujedinjenih nacija u oblasti Remejša u južnom Libanu.

Izrael razmenjuje vatru sa libanskom naoružanom grupom Hezbolah u južnom Libanu skoro šest meseci, paralelno sa ratom protiv palestinske militantne grupe Hamas u Gazi.

U dosadašnjim izraelskim granatiranjima Libana ubijeno je skoro 270 pripadnika militantne grupe Hezbolah i oko 50 civila, uključujući decu, medicinsko osoblje, novinare, pripadnike UNIFIL i libanske vojske, navodi Rojters.

UNIFIL je prošlog meseca saopštio da je izraelska vojska prekršila međunarodno pravo, otvorila vatru na grupu jasno prepoznatljivih novinara i ubila novinarku Rojtersa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading