NOVINAR IZBODEN ISPRED KUĆE Policija pokrenula istragu
Foto: EPA/EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Zeratija je u petak napala grupa muškaraca dok je odlazio od kuće. On je zatim prebačen u bolnicu i u stabilnom je stanju, prenosi Gardijan. Metropoliten policija je potvrdila da su policajci pozvani na adresu u Vimbldonu u južnom Londonu u 14.49 i da je muškarac od 30 godina zadobio povredu noge, ali da još uvek niko nije uhapšen.

Načelnik jedinice za borbu protiv terorizma Dominik Marfi rekao je da, s obzirom na zanimanje žrtve i uznemirenje javnosti zbog pretnje zaposlenima u toj organizaciji, istragu vodi komanda za borbu protiv terorizma. „Moram da naglasim da, u ovoj ranoj fazi naše istrage, ne znamo razlog zašto je ova žrtva napadnuta i za to bi moglo postojati niz objašnjenja", naveo je on. Osnovan 2017. godine, Iran International emituje program iz Londona, ali je prvenstveno namenjen iranskim gledaocima i, prema nezavisnim istraživanjima, najgledaniji je informativni kanal u Iranu.

Motiv napada ostaje nejasan, ali teme koje je kanal pokrivao u prošlosti uključuju kršenje ljudskih prava u Iranu, navodi Gardijan. U februaru prošle godine, kanal je privremeno premestio svoje poslovanje u Vašington zbog pretnji novinarima, a vratio se u London u septembru.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading