"USKORO PUNA MOBILIZACIJA U RUSIJI" Putin diže 400.000 ljudi, NE ŠALJE IH SAMO U UKRAJINU
Foto: Alo ilustracija

Margus Cakna, ministar spoljnih poslova Estonije dao je intervjuu za servis Glasa Amerike na gruzijskom. Između ostalog govorio je i o tome šta Zapad treba da uradi kako bi pojačao podršku Ukrajini za pobedu u ratu.

Putin koristi situaciju da pozove celo rusko društvo da se bori protiv Ukrajine

Cakna se u intervjuu osvrnuo i na teroristički napad u Moskvi.

- Svima je žao zbog nevinih žrtava. Ali to je nekako i rezultat onoga što je Putin uradio tokom poslednjih decenija. Ali ne znamo tačno šta se dogodilo, koje mere nisu bile aktivne, možda je Putin zapravo nekako podržao ovaj napad na sopstveni narod. Nije prvi put da on ne haje za život naroda u Rusiji, ali uveliko koristi ovu priliku da okrivi Ukrajinu, rekao je estonski ministar spoljnih poslova.

Prema njegovim rečima on uveliko koristi ovu priliku da pozove celo rusko društvo da se bori protiv Ukrajine, kako kaže protiv svih koji se ne slažu sa njim.

- Mislim da ćemo uskoro videti punu mobilizaciju, jer su sada promenili i rečnik. Ovu agresiju više ne zovu specijalna operacija, već rat. A ako imate rat, onda imate i mobilizaciju. Reč je o blizu 400.000 ljudi koji će biti obuhvaćeni mobilizacijom. I čak mislim da ih Putin neće sve slati u Ukrajinu. Oni takođe koriste ove ljude da obnove kapacitete s druge strane naših granica, rekao je Margus Cakna.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading